TURIZMUS ÉS KERÉKPÁROZÁS.

Turizmus

Dóval körül több tíz turistaösvény található a Nagy Fátra és az Alacsony Tátra nemzeti parkok területén. Gyönyörű panoramatikus kilátásra nyílik róluk lehetőség, olyan természetes rezervátumokra és nevezetességekre, amelyeket egyik látogatónak sem szabad kihagyni.

A nyári turistaszezon alatt szintén fel lehet jutni a Nová hoľa csúcsra kombinált 6-üléses libegővel, így csodálatos kilátást élvezhet az Alacsony Tátra és a Nagy Fátra látványával. Kedvező időjárás és kitűnő látási viszonyok között a Kriváň csúcs (Magas Tátra) is látható.

Kerékpározás

A több mint 375 kilométer jelölt és jól járható kerékpárút garancia arra, hogy a kerékpárosok Dóval környékén biztosan nem fognak unatkozni. Több kategóriába tartoznak nehézségük szerint, így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. Az utak úgy vannak megjelölve, hogy 1–8 órás kerékpározással gyerekes családok, nyugdíjasok és sportoló kerékpárosok egyaránt megbirkózzanak velük.

Nincs lehetősége saját kerékpárját elszállítani Dóvalra? Ez egyáltalán nem gond! Recepciónkon szívesen bérbeadjuk minőségi hegyi kerékpárjainkat, melyeket rendszeresen szervizelünk és karbantartunk, így megfelelnek az igényes kerékpárosok követelményeinek is. Sőt, a nyári szezonban lehetőség van busszal szállítani kerékpárját Besztercebányáról egyenesen Dóvalra csak 1 Euróért. További információkért a kerékpárútvonalakról keresse fel a www.cyklodonovaly.sk honlapot.

A Fun Aréna és a Bike Park Donovaly

Figyelmét nem kerülheti el a korszerű Fun Aréna szabadidőközpont, bobpályával, mászófallal, trambulinokkal és felfújható várral a gyerekeknek. A Telemix felvonó melletti bobpálya 2008-ban nyílt meg mint a második tobogánpálya Szlovákiában. Köszönhetően kialakításának, amely 11 éles kanyart és 7 ugratást kínál különleges kocsikkal, ideális attrakció kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A bungee trambulin egyértelműen a legkeresettebb attrakció a szabadidőparkban Dóvalon.

Köszönhetően jól átgondolt felépítésének egészen 7 méteres magasságba lehet ugrálni rajta. Emelett rendelkezésre áll egy 8 személyes trambulin is, amelyen gyerekei kiugrálhatják magukat kifulladásig. A downhill szerelmeseinek a Bike Park Donovaly tart nyitva nyáron a Nová hoľa lejtőjén. 2100 méteres hosszával és 420 méteres szintkülönbséggel a legjobb és leghosszabb park Szlovákiában, így rendesen meg fogja dolgoztatni képességeit.