HABAKUKY – DOBŠINSKÝ MESEVILÁGA.

Nemcsak gyerekek, de felnőttek is átélhetik a megismételhetetlen élményt a Habakuky nevű, Dobšinský szlovák iró mesevilágában, mely színes műsorokkal várja Önöket minden nap 10 és 18 óra között.
Népi-fantasztikus építészeti stílusú házikókat találhat itt a Héjas várral és tavacskával a középpontban, amfiteátrumot illetve vicces nevű (Kúrnik Šhopa Senter) áruházikót is.

Ezeken kívül sok varázslatos, különböző formájú épületet lehet megtekinteni, mint a Fekete Város, Búcsúház, Vashegy, a Rák proféta háza, stb. Az ismert szlovák mesék díszletei elevenednek meg itt, mint pl. a Loktibrada, vagy a Popolvár című alkotások, így eredeti élménnyel gazdagítják az egész családot.

További érdekesség az egyedi fizetőeszköz, a Habakuky (HBK) érmék használata, melyek elvihetők, mint szuvenír. Euróra is visszaválthatók a különleges “habodaj” nevű bankautomatákban, Dušička vízimanónál.

DONOVALKOVO – KISVÁROS ÉS MINIFARM.

Donovalkovo egy interaktív gyermekváros 3 -10 éves gyerekeknek. A gyermekvárosban 18 darab miniház található, amelyek teljesen autentikusak, méretre szabott berendezéssel. A házakon és a berendezéseken kívül autentikus jelmezekkel várjuk a kis vendégeinket a tökéletes élményért. Donovalkovóban a szórakozást animátorok irányítják és a gyerekeket megtanítják tankolni, tüzet oltani, pénzzel bánni, bevásárolni és még sok mást.

A Donovalkovo gyerekváros minifarmján várja a kis gazdákat a sok, sok mini állat. A kis gazdák etethetik és itathatják is az állatokat. A következő fontos része a mi gyerekvárosunknak a valós közlekedési helyzeteket hűen modellező KRESZ pálya, amely remélhetően a gyerekek kedvencévé válik. A KRESZ pályán játékos formában sajátíthatják el a kicsik a közlekedés alapszabályait, ami azért is különösen hasznos, mert ezáltal később ösztönszerű képességüké válik a balesetmentes közlekedés Az ügyes sofőrök a nap végén, jogosítványt is kapnak.

KISEGÉR GYERMEK PARK.

ADonovaly Fun Arena adrenalin központ 2017 nyarán egy egyedülálló újdonsággal bővül Szlovákiában – gyermek vizes élmény és oktató park 9 attrakcióval. Egyik a másik után következik és végül egy egészet alkot.

Az örökké népszerű Habakuk dobsinai mesevilág és a „Donovalkovo” miniváros (minifarmmal és a gyermek közlekedési tanpályával) mellett az „Kisegér Gyermek Park egy újabb nagyszerű hely amit érdemes meglátogatni. Semmiképpen ne hagyd ki ha Donovalyban jársz a csöppségeiddel!